Ransomware Virus

Zijn jouw bestanden versleuteld met het ransomware virus?
DRN ondersteunt jou succesvol!

Ransomware Virus
Zijn jouw bestanden versleuteld met het ransomware virus?
DRN ondersteunt jou succesvol!
Ransomware Virus
Zijn jouw bestanden versleuteld met het ransomware virus?
DRN ondersteunt jou succesvol!
Referenties Meer referenties >

Ransomware Virus

Ben je getroffen door een ransomware virus? Zijn al jouw belangrijke bestanden encrypted (versleuteld)?

Sinds 2013 hebben wij hiervoor een speciaal team opgericht; het Virus Research en Development team. Dit team houdt zich enkel bezig met het tegenhouden en bestrijden van dit soort cyberaanvallen.

DRN ondersteunt jou succesvol bij het herstelproces. Stap voor stap doorlopen wij de vereiste procedures zodat je zo snel mogelijk weer kunt beschikken over jouw data.

Wat voor virus is het en wat doet het met jouw data?

Een Ransomware virus (ook wel Cryptoware of Cryptowall genoemd), is een zeer schadelijk virus dat op steeds slinksere wijze een server insluipt en daarbij bestanden versleuteld (encrypt).

Alle waardevolle (bedrijfs) bestanden zitten virtueel achter slot en grendel. Pas als er losgeld (bitcoins) is betaald, worden de waardevolle bestanden decrypted en kan er weer worden beschikt over de data. Deze gijzelingssoftware kan andere computers in hoog tempo besmetten.

Lees meer

Volgens het Nationaal Cyber Security Centrum en de politie staat dit virus bekend als de nieuwste vijand van de computer.

Betaling aan de hackers dient te geschieden met Bitcoins. Bitcoin is een online en ontraceerbaar betaalmiddel en uitermate geschikt voor cybercriminelen om anoniem bedrijven af te persen en geen digitale sporen na te laten.

Er worden steeds inventievere manieren bedacht om een computer binnen te dringen en te besmetten met ransomware. Vaak worden gebruikers misleid door op een website, download-link of e-mailbijlage te klikken die vertrouwd lijkt maar iets anders blijkt te zijn.

Het kwaadaardige programmatuur wordt ook vaak verstopt in advertenties en banners.

Over het algemeen geldt dat het surfgedrag van de gebruiker onlosmakelijk verbonden is met ransomware-besmetting. Gezond verstand biedt hierbij de allergrootste bescherming.

Inklappen

DRN heeft

4,15 Petabyte aan data hersteld

waaronder..

Foto's

+ 600.000.000

Foto's

Video's

+ 70.000.000

Video's

Office documenten

+ 360.000.000

Office documenten

Wist je dat:

DRN in 2022 in totaal 14.261 diagnoses stelde? Ruim 95% van alle gestelde diagnoses resulteerde tot een volledig herstel van bestanden.

97% van onze klanten beveelt DRN aan!